I fremmed uniform

Den 17-årige Steffen bor i Esbjerg hjemme hos sine forældre og storesøster. Året er 1943. Han kommer af små kår, men er en rigtig mønsterbryder: går i gymnasiet, er udtaget til svømmeholdet til VM og er begyndt at gå med piger. Men han vil mere en det: Han drømmer om at deltage i kampen modtyskerne og nazismen, og impulsiv som han er, stikker han af til England og lader sig indrullere i militæret.

En 'mande'-roman om 2. verdenskrig og Koreakrigen og de konsekvenser det har for et menneske at deltage i krigshandlinger.


Forfatter: Anders C. Thomsen
Antal sider: 319
Udgivelse: Sep 28, 2018
Pris: 300 kr.
ISBN: 978-87-999849-7-8

Omtale

I fremmed uniform

"Kort om bogen
Spændende krigsroman om den 17-årige Steffen fra Esbjerg, som i 1943 forlader livet som gymnasieelev og slutter sig til den engelske hær i kampen mod nazisterne. Et fund ikke mindst for modne mandlige læsere.
Beskrivelse
I prologen møder vi Steffen som 87-årig, hvor han trods et liv som soldat under 2. verdenskrig og senere i Koreakrigen, fejrer sit diamantbryllup i tryghed i Danmark med villa, hustru og dværgschnauzer. Han drømmer nu om at dø i sin kones arme og reflekterer eftertænksomt om sin forhåbentlige fredelige exit: "i modsætning til de talrige, som til ingen nytte havde adlydt meningsløse ordrer...". Romanens kronologiske handling starter i 1943, hvor Steffen opdager, at hans fraværende far kæmper i modstandsbevægelsen. Steffen beslutter at stikke af til England, hvor han tilslutter sig kampen mod nazisterne som soldat. Han oplever bl.a. D-dag  6. juni 1944 helt tæt på, da lugen i det landgangsfartøj han er med åbner, og krigshelvedet tager fart på Normandiets kyst. Senere deltager han også i Koreakrigen og i det civile lig får han succes med at opføre cementfabrikker rundt omkring i verden. Anders C. Thomsen har også skrevet Stalingrad - Berlin.
Vurdering
Underholdende krigsroman om en ung mands møde med krigens kolde logik og om livet som moden mand med en aldrig glemt krigsdeltagelse i bagagen.

En krigsroman for alle biblioteker med aktiv formidling til især mandlige læsere.
"

Carsten Güllich-Nørby, DBC lektørudtalelse

Presse

I fremmed uniform
Pressemeddelelse