Sirenesang

Adrian McKinty

 

Sirenesang

 

”Den blæste mig omkuld”. Ian Rankin

 

Vi er i 1982, og en borgerkrig raser i Nordirland. Mens medierne fokuserer på Falklandskrigen og ”jernladyen” Margareth Thatcher, går livet (og døden) videre i Belfast. Så da kriminalinspektør Sean Duffy finder en mands torso i en kuffert i en nedlagt fabrik, bliver han inddraget i en helt anden slags international affære, som involverer det engelske efterretningsvæsen, FBI og hans eget politikorps. Og som bringer Duffy til et lille afsides sted på landet og en smuk, rødhåret enke...

 

En hæsblæsende politiroman og samtidig en spændende beskrivelse af et nordirsk samfund på randen af opløsning.

 

Udkommer i januar 2018.

 

Sirenesang er andet af foreløbig seks bind i serien om Sean Duffy. Første bind, Det kolde våde land, udkom på forlaget Olga i april 2017.

Sirenesang er oversat af Søren K. Barsøe

 

Adrian McKinty regnes for den bedste af den nye generation af  irske krimiforfattere. Han har bl.a. modtaget Ned Kelly Award og har været shortlistet til Edgar Award og Dagger Award.


Forfatter: Adrian McKinty
Antal sider: 350
Udgivelse: Feb 16, 2018
Pris: 300 kr.
ISBN: 978-87-999194-4-4

Omtale

Sirenesang

"Materialevurdering: Adrian McKinty "Sirenesang"
Kort om bogen
Mens borgerkrigen raser i Belfast, finder kriminalassistent Duffy en mands torso i en kuffert. Mordet er en del af en international affære, og sporene fører bl.a. til en smuk enke - men kan han stole på hende? Tætpakket politiroman med realistisk billede af 1980'ernes Nordirland.
Beskrivelse
Bind 2 i Sean Duffy-serien der begyndte med Det kolde våde land, men nye læsere kan godt begynde her. Vi er i Nordirland i 1982, borgerkrigen raser, og Falklandskrigen er lige brudt ud. I en nedlagt fabrik finder den egenrådige Duffy en mands torso i en gammel kuffert, og sagen viser sig at involvere både FBI og den engelske efterretningstjeneste. Efterforskningen vanskeliggøres af underbemanding og modarbejdelser fra de overordnede, men Duffy tager som sædvanlig sagen i sin egen hånd. På forsiden anbefalinger af både Rankin og Jesper Stein.
Vurdering
En hæsblæsende og rå krimi, hvor der sker noget hele tiden! I dette andet bind lærer man Sean Duffy lidt bedre at kende, og der sættes mere fokus kpå hans baggrund som katolik blandt protestanter. Som i første bind er der masser af referencer til kultur og samfund, der giver et godt tidsbillede. Også realistisk billede af at leve i Belfast på den tid, fx en detalje som rutinemæssigt at tjekke bilen for bomber.
Andre bøger om samme emne
Sean Duffy minder mig om Mark Billinghams karakter Tom Thorne i serien der begynder med Sov sødt. Læsere af fx Ian Rankin, Michael Connelly og Jemes Lee Burke vil også kunne være med her."

Heidi Buur Pedersen, Lektørudtalelse

Sirenesang

"

Adrian McKinty: Sirenesang

Skrevet af Morten Kidal den 26. juli 2018 – 07:480 kommentarer

Adrian Mckinty skruer i dette andet bind i serien om kriminalassistent Sean Duffy tiden tilbage til Belfast i starten af firserne. Borgerkrigen mellem katolikker og protestanter lurer om hvert hjørne og bryder ud med korte mellemrum. Skudsalver brager i gaderne, røgen driver kvælende, og helikopternes brummen høres alt for ofte. Ingen er fredet, og ingen kan vide sig sikker. Eksempelvis så tjekker enhver god politimand, om der er placeret en bombe under bilen, før han sætter sig bag rattet.

Dette er bagtæppet for den forbrydelse, som Duffy skal opklare. Et torso er dukket op i en kuffert, og afdøde viser sig at være en pensioneret amerikaner, der tilsyneladende rejser rundt og bedriver lidt slægtsforskning.

Det er en svær nød at knække for Duffy, hvis overordnede gerne ser, at han lægger forbrydelsen til side i bunken med de andre uopklarede sager. Men ganske langsomt lykkes det vores antihelt at grave sig dybere og dybere ned i en gåde, der har lange og farlige fangarme. For mere end ét lands efterretningstjenester er indblandet, og det går ikke stille for sig, da Duffy kommer for tæt på sandheden. For offeret er selvfølgelig ikke turist. Han er på udkig efter skumle typer, og det koster ham livet.

Duffy er en sammensat karakter. Han er katolik i et protestantisk politikorps, fandenivoldsk og glad for både damer, irsk whisky og et skud vodka med lime. Han har indgående kendskab til klassisk musik såvel som 70’ernes og 80’ernes rockballader, og kunst har han såmænd også et godt indblik i. På steder er det på nippet til at være lidt for meget, men skildringerne fra Belfast, personkarakteristikkerne og et umanerlig spændende plot, hiver ’Sirenesang’ flot op. Det er en blændende god bog, og man fornemmer levende desperationen i datidens Belfast, og hele den håbløse krigslignende situation, hvor naboer, venner og familier kaster sig over hinanden i blodige opgør. Så jeg glæder mig til, at Forlaget Olga sender flere af Mckintys krimier på gaden.

"

Morten Kidal, Bogblogger.dk

Presse

Omslag
Pressemeddelelse
Adrian McKinty: Sirenesang