Sirenesang

Adrian McKinty

 

Sirenesang

 

”Den blæste mig omkuld”. Ian Rankin

 

Vi er i 1982, og en borgerkrig raser i Nordirland. Mens medierne fokuserer på Falklandskrigen og ”jernladyen” Margareth Thatcher, går livet (og døden) videre i Belfast. Så da kriminalinspektør Sean Duffy finder en mands torso i en kuffert i en nedlagt fabrik, bliver han inddraget i en helt anden slags international affære, som involverer det engelske efterretningsvæsen, FBI og hans eget politikorps. Og som bringer Duffy til et lille afsides sted på landet og en smuk, rødhåret enke...

 

En hæsblæsende politiroman og samtidig en spændende beskrivelse af et nordirsk samfund på randen af opløsning.

 

Udkommer i januar 2018.

 

Sirenesang er andet af foreløbig seks bind i serien om Sean Duffy. Første bind, Det kolde våde land, udkom på forlaget Olga i april 2017.

Sirenesang er oversat af Søren K. Barsøe

 

Adrian McKinty regnes for den bedste af den nye generation af  irske krimiforfattere. Han har bl.a. modtaget Ned Kelly Award og har været shortlistet til Edgar Award og Dagger Award.


Forfatter: Adrian McKinty
Antal sider: 350
Udgivelse: Feb 16, 2018
Pris: 300 kr.
ISBN: 0

Omtale

Sirenesang

"Materialevurdering: Adrian McKinty "Sirenesang"
Kort om bogen
Mens borgerkrigen raser i Belfast, finder kriminalassistent Duffy en mands torso i en kuffert. Mordet er en del af en international affære, og sporene fører bl.a. til en smuk enke - men kan han stole på hende? Tætpakket politiroman med realistisk billede af 1980'ernes Nordirland.
Beskrivelse
Bind 2 i Sean Duffy-serien der begyndte med Det kolde våde land, men nye læsere kan godt begynde her. Vi er i Nordirland i 1982, borgerkrigen raser, og Falklandskrigen er lige brudt ud. I en nedlagt fabrik finder den egenrådige Duffy en mands torso i en gammel kuffert, og sagen viser sig at involvere både FBI og den engelske efterretningstjeneste. Efterforskningen vanskeliggøres af underbemanding og modarbejdelser fra de overordnede, men Duffy tager som sædvanlig sagen i sin egen hånd. På forsiden anbefalinger af både Rankin og Jesper Stein.
Vurdering
En hæsblæsende og rå krimi, hvor der sker noget hele tiden! I dette andet bind lærer man Sean Duffy lidt bedre at kende, og der sættes mere fokus kpå hans baggrund som katolik blandt protestanter. Som i første bind er der masser af referencer til kultur og samfund, der giver et godt tidsbillede. Også realistisk billede af at leve i Belfast på den tid, fx en detalje som rutinemæssigt at tjekke bilen for bomber.
Andre bøger om samme emne
Sean Duffy minder mig om Mark Billinghams karakter Tom Thorne i serien der begynder med Sov sødt. Læsere af fx Ian Rankin, Michael Connelly og Jemes Lee Burke vil også kunne være med her."

Heidi Buur Pedersen, Lektørudtalelse

Presse

Omslag
Pressemeddelelse
Adrian McKinty: Sirenesang