Hjerterkonge

Warshawas jødeghetto 1942: Da Izoldas mand, Shayek, bliver fængslet, drager hun omgående afsted for at redde ham. Hun skifter navn, ændrer hårfarve – endda religion. Undervejs bliver hun fanget og sendt til Auschwitz. Men selv er hun overbevist om, at hendes kærlighed vil redde dem begge.

 Hanna Krall er en internationalt særdeles anerkendt polsk forfatter, og hendes bestseller om Holocaust er en uforglemmelig, sandfærdig og åndeløst spændende beretning om kærlighed og overlevelse midt i et af historiens grusomste kapitler.

 Hjerterkonge er en historisk roman, som ikke lader læseren uberørt. På trods af de store menneskelige tragedier viser Hanna Krall os, hvor vigtigt det er at bevare optimismen og det lyse sind.

 Hjerterkonge er foreløbig udkommet på 20 forskellige sprog og har en fantastisk let og lys sprogtone, emnet taget i betragtning.

Oversat af Hanne Lone Tønnesen

 Forfatter: Hanna Krall
Antal sider: 160
Udgivelse: Mar 15, 2023
Pris: 249 kr.
ISBN: 978-87-93805-61-3

Omtale

Hjerterkonge

"

Hun skifter navn, hårfarve og satser sin egen krop

Hanna Kralls fantastiske roman om en jødisk kvindes overlevelsesdrift under Anden Verdenskrig kan endelig læses på dansk.

♥♥♥♥♥

Den polsk-jødiske forfatterinde Hanna Krall var barn under Anden Verdenskrig og overlevede, fordi katolske polske familier holdt hende skjult. Romanen ’Hjerterkonge’ (2006) er historien om en anden polsk-jødisk kvinde, der overlevede krigen, Izolda Regensberg.

Hun var en fremragende overlevelsesspecialist – sådan lader Krall hende betegne sig selv mod bogens slutning, hvor hun sidder som gammel kvinde hos sine døtre i Israel og gerne ville give sine børnebørn nogle råd om overlevelse, hvis hun ellers kunne tale(…)

Izolda Regensberg er en virkelig person; om hendes livshistorie skrev Krall en reportage, der danner grundlag for romanen. I romanen opsøger Izolda årtier efter krigen »en forfatterinde i Polen« for at få sin historie skrevet. Men hun kan ikke lide den bog, der kommer ud af det: »Der var for lidt hjerte i den. For lidt kærlighed, ensomhed og tårer. For få ord«. Med fin ironi får Krall her givet en karakteristik af sin egen roman, som netop er karakteriseret ved en vis kortfattet stil: korte sætninger i nutid, korte kapitler (1-2 sider) (…)

’Hjerterkonge’ er et usentimentalt og fængslende litterært kunstværk om en ukuelig kvinde, om overlevelsens kunst, om den kunst at overleve overlevelsen, og om det store sår i den europæiske historie, som vi må blive ved med at holde åbent. 

"

LILIAN MUNK RÖSING, Politiken

Presse

Omslag
Pressemeddelelse
Forfatterfoto