Jeg grundlagde de forenede stater

En dreng vokser op under svære kår på den danske koloni St. Croix i anden halvdel af 1700-tallet. Som ung mand vælger han at bosætte sig i de engelske kolonier i Amerika. Han engagerer sig i Uafhængighedskrigen og bliver George Washingtons betroede mand og ven med den navnkundige franske krigshelt Marquis de Lafayette. Hans navn er Alexander Hamilton.

Efter borgerkrigen bliver Hamilton en af arkitekterne bag forfatningen og etableringen af nationalbanken. Siden bliver han finansminister og kandiderer til præsidentembedet, inden han i 1804 bliver dræbt i en duel med en politisk modstander.
.
JEG GRUNDLAGDE DE FORENEDE STATER er en dybt original og gribende roman om de mennesker og de kampe, som formede en nation og et liv. Men den er mere end det, nemlig en smuk og solidarisk skildring af en kompliceret, mangefacetteret mand; et betagende kærlighedsforhold og mennesker i en omskiftelig verden. En forrygende god historisk roman med et galleri af mytiske personer fra historien, stærke slagscener fra Den amerikanske Uafhængighedskrig, politiske intriger, jalousi og elskov.

Oversat af Hans-Jørgen Birkmose


Forfatter: Hilde Susan Jægtnes
Antal sider: 400
Udgivelse: Mar 1, 2023
Pris: 300 kr.
ISBN: 978-87-93805-59-0