En overlever

En overlever

–  Ernst Ellesøe Hansen 1944-45

 Ernst Ellesøe Hansen og Poul Draaby Jensen var venner og begge aktive i modstands-bevægelsen under Danmarks besættelse 1940-45. De blev taget af tyskerne i oktober 1944 og indsat i Vestre Fængsel. I december 1944 blev de overført til Frøslevlejren og umiddelbart herefter til KZ-lejren Neuengamme i Tyskland, hvor de blev udkommanderet til hårdt tvangsarbejde. De kom hjem med ”De hvide busser” i foråret 1945.

 Denne bog er baseret på en række kassettebånd, hvor Ernst Ellesøe Hansen i 1990 fortalte sin kone om fængslingen i Vestre Fængsel og de frygtelige vilkår, de levede under i KZ-lejren.

 Ernst Ellesøe Hansen var ”en gudbenået fortæller”, som de tre børn skriver i deres forord, med et skarpt og helt igennem usentimentalt blik for detaljerne i det frygtelige fangeskab, ofte med en humoristisk vinkel.

 


Forfatter: Ernst Ellesøe Hansen
Antal sider: 118
Udgivelse: May 4, 2022
Pris: 200 kr.
ISBN: 978-87-93805-52-1

Omtale

En overlever

"Læs her den fantastiske historie om Ernst Ellesøe Hansen, der i 1944 blev arresteret af den tyske besættelsesmagt og deporteret til tvangsarbejde i Tyskland for i maj 1945 at blive sendt hjem med de hvide busser. For læseren, der interesserer sig for historie og/eller 2. verdenskrig.

Denne bog blev første gang udgivet som privattryk til familie og venner, men er nu kommet os alle til gode, og det er en yerst spændende historie, fortalt af en formidabel fortæller. Teksten er levende, velformuleret og spændende, og siderne nærmest flyver derudaf.

Spændende og velskrevet bog, der kan anskaffes af alle.


"

Lars Ovesen, DBC lektørudtalelse

Presse

Pressemeddelelse