Mona og Ellekongen

Mona er ked af det og vred på sin far og mor. De har besluttet, at familien skal flytte på landet. Så efter sommerferien skal hun starte i 3. klasse på en ny skole, hvor hun ikke kender nogen. Hun har måttet sige farvel til sin bedsteveninde Anna og savner hende allerede.

Huset, de flytter ind i, er grimt og faldefærdigt og ligger langt væk fra alt, og der er ingen at lege med. 

En dag får hun øje på en jævnaldrende pige, der står uden for hækken. Da Mona går hen til hende, sætter pigen i løb. Hun standser ikke, da Mona kalder. Mona løber efter hende, kommer længere og længere bort og ender ved en hule dybt inde i skoven. Pigen vinker til Mona, at hun skal følge efter hende ind i hulen. Det gør Mona, og hun ender som fange hos Ellekongen, som ikke vil slippe hende fri.

En fortælling om mødet mellem nyt og gammelt, mellem Instagram og Facebooks verden og folkesagnenes virkelighed. 

Mona og Ellekongen er 1. bind i serien om Mona og de underjordiske væsner. I foråret 2022 udkommer bind 2: Mona og Lygtemanden.


Forfatter: Jacob Oliver Krarup
Antal sider: 64
Udgivelse: Nov 26, 2021
Pris: 149.95 kr.
ISBN: 978-87-93805-48-4

Omtale

Mona og Ellekongen

"1. del af serie om Mona, der skal begynde i 3.klasse på en ny skole, fordi far og mor er flyttet på landet. Her møder hun en pige fra en helt anden verden. Sjov højtlæsningsbog om gamle sagn og moderne teknologi for børn mellem 6 og 10 år.

En skør og sjov historie, hvor børn vil more sig over Ellekongens misforståelser omkring, hvad SoMe egentlig er for en størrelse, og vi voksne måske kan tænke lidt over bogens mange hip til travle forældre og tidens selvforsynings- og gør det selv-tanker.
Illustreret med skæve og grotiske s/h tegninger, som passer til bogens tone."

Elisabeth Bennetsen, DBC lektørudtalelse

Presse

omslag
Pressemeddelelse