David - Profeten Natans krønike

Dette er historien om hyrdedrengen David, der blev konge og formåede at samle de tolv israelitiske stammer i storriget Israel. Med stor indlevelse i Det Gamle Testamente formår forfatteren at tegne konturerne af et miljø, som nok er kendt, men som får tilføjet en dramatisk dimension gennem en videredigtning af den gamle historie.

Det er en spændende historie, som bringer billeder af, hvordan mennesker levede for mere end 2500 år siden, frem på læserens nethinde.

Mange passager i Det gamle testamente er vanskeligt tilgængelige for den almindelige læser. Det rådes der bod på ved denne sobre og underholdende gendigtning.


Forfatter: Anders C. Thomsen
Antal sider: 200
Udgivelse: Jun 1, 2021
Pris: 249 kr.
ISBN: 978-87-93805-46-0

Omtale

David - Profeten Natans krønike

"Skønlitterær fortolkning af Det Gamle Testamentes fortælling om hyrdedrengen David, der samlede israelernes 12 stammer i ét samlet rige. Der er tale om en dramatisk roman, der sammenfletter historiske fakta med fiktion. For romanlæsere med historisk og bibelsk interesse.
Interessant genfortolkning af en kendt bibelsk historie. En del af fortællingen om David og samlingen af de 12 jødiske stammer er ukendt, da profeten Natans krønike, der nævnes i Det Gamle Testamente, aldring er fundet. Dette giver et godt udgangspunkt for videre dramatisering af emnet. Med respekt for den overleverede fortælling og fakta, skaber forfatteren en spændende historie."

Martin Minka Jensen, DBC lektørudtalelse

Presse

Pressemeddelelse
omslag