Sidste sats

På dækket af et skib på vej fra New York til Europa sidder Gustav Mahler. Han er berømt, den største musiker i verden, men han har smerter i kroppen og har længe haft det. Mens skibsdrengen blidt, men bestemt tager sig af ham, tænker han tilbage på de seneste år, på somrene i bjergene, på sin datter Marias død, på Anne, hans anden datter, som lige nu sidder ved morgenmaden på dækket nedenunder, og på Alma, hans livs kærlighed, som kan gøre ham vanvittig, og som han for længst har mistet. Det er hans sidste rejse.

 Robert Seethaler er en østrigsk forfatter bosat i Wien og Berlin. På dansk er tidligere udkommet Et helt liv (nomineret til Man Booker Prize International) og Fælleden.

Oversat af Anneli Høier


Forfatter: Robert Seethaler
Antal sider: 108
Udgivelse: Sep 24, 2021
Pris: 199.95 kr.
ISBN: 978-87-93805-40-8

Omtale

Sidste sats

"Kort roman, der tager udgangspunkt i komponisten Gustav Mahler. Om bord på et skib fra New York til Europa tænker han tilbage på dele af sit liv. Han ved, at det er hans sidste rejse. For læsere af historiske og biografiske romaner.
Kortfattet og eftertænksom roman. Den afgrænsede fortælling, der tager sit udgangspunkt i skibsrejsen, bredes ud gennem de tilbageblik, Mahler gør sig i sine tanker. Det er en lettere melankolsk bog, der beskriver den kendte komponists livs efterår."

Martin Minka Jensen, DBC lektørudtalelse

Presse

omslag
omslag
forfatterbillede
Pressemeddelelse