Svømmeren - og andre noveller

John Cheever (1912-1982) er en af de store amerikanske forfattere fra det 20. århundrede. Tre af hans romaner er udkommet på dansk, men ingen af hans noveller, hvilket er underligt i betragtning af, at de fleste litterære eksperter vurderer novellerne som toppen af hans litterære produktion.

Vi forsøger nu at råde bod på dette ved at udgive et meget fyldigt udvalg af The Stories of John Cheever, hans samlede noveller, som ved udgivelsen i 1979 ryddede bordet for alle de store amerikanske litterære priser, nemlig Pulitzer Prize, National Book Award og National Book Critics Circle Award.

Cheever er blevet kaldt ‘forstædernes Tjekov’, fordi hans noveller ofte foregår i forstædernes middelklassemiljøer, og et af hovedtemaerne er dualiteten i den menneskelige natur, nogle gange gestaltet som forskellen på en persons pæne og ordentlige sociale fremtræden og vedkommendes indre fordærv, andre gange som en konflikt mellem to personer, ofte brødre, som inkarnerer iøjnefaldende træk ved begge: lys og mørke, sanselighed og ånd.

Oversat af Søren K. Barsøe


Forfatter: John Cheever
Antal sider: 300
Udgivelse: Apr 15, 2021
Pris: 300 kr.
ISBN: 0