Vores endeløse dage

Peggy er otte år, da hendes far, efter en familiekrise som Peggy på det tidspunkt ikke forstår, tager hende med fra barndomshjemmet i London for at leve i en forfalden, øde hytte i en fjern europæisk skov. Der fortæller han hende, at moren og resten af verden er blevet udslettet i et ragnarok, og at de to er de eneste overlevende.
I de følgende ni år lever de i total isolation af det, de kan finde i naturen. De samler bær og brænde, fanger egern og forsøger at komme bedst muligt gennem vintrene, men som tiden går bliver blot det at overleve vanskeligere, og i takt med at Peggy modnes til en ung kvinde rækker hendes længsler og fantasi langt ud over deres lille afsondrede univers, og hendes tillid til den stadig mere mentalt uligevægtige far og hans forklaringer og handlinger svinder. Et dramatisk opgør er uundgåeligt.

Gennem Peggys fortællerstemme er vi som læsere med hele vejen, men alligevel er romanens slutning chokerende og helt uventet. Peggy finder ad snirklede veje tilbage til sin mor i London, men hvad der egentlig skete, da hun forlod hytten i skoven, forbliver et mysterium indtil de allersidste sider.

Vores endeløse dage er et mørkt og gribende familiedrama, skrevet i et meget  smukt sprog med stor dybde i både natur- og menneskeskildringer. Claire Fuller fik da også Englands fornemste debutantpris, Desmond Elliott Prize, for bogen i 2015, og den er købt til udgivelse i foreløbig 18 lande.

Vores endeløse dage er oversat af Charlotte Kornerup.


Forfatter: Claire Fuller
Antal sider: 264
Udgivelse: Apr 20, 2017
Pris: 299 kr.
ISBN: 978-87-999194-0-6

Omtale

Vores endeløse dage

"Barnets smerteligt loyale øjne
anmeldelse af Vores endeløse dage i Weekendavisen d. 28. april 2017
"Man kan undre sig over, at Peggy lader sig overbevise af historien om, at resten af verden er forsvundet. Men måske er det psykologisk realistisk, at det er mere nænsomt for psyken at acceptere løgnen end at forholde sig til svigtets omfang."
"...Fuller insisterer på, at faderen egentlig ikke er fuldtidspsykopat, men en almindelig familiefar - som det slår klik for, ja, men meget af tiden er han også helt velfungerende og tilforladelig derude i skoven, set med barnets smerteligt loyale øjne. Samtidig holder romanen på, at det er en forbrydelse, der finder sted.""

Linea Maja Ernst, Weekendavisen

Vores endeløse dage

"

 En fascinerende og fantastisk skræmmende historie

"- om hvordan en mand nærmest har kidnappet sin datter og bortført hende fra samfundet i den forstand, at hun i mange år vitterligt tror på, at de er verdens sidste mennesker. Beskrivelserne af naturen omkring die Hütte er utroligt smukke og Charlotte Kornerup, der har stået for den danske oversættelse, har formået at gøre naturen levende i sin oversættelse. Ikke alt er som man tror undervejs og jeg var forbløffet over Fullers evner til at narre sin læser, da jeg vendte bogens sidste side.

Alt i alt en smukt skreven debutroman om den engelske pige Peggy, som må vænne sig til et ganske andet liv med hendes far langt ude i en øde skov og hvis liv ikke helt udarter sig, som hun og bogens læser ellers havde forventet i bogens begyndelse."

Læs hele omtalen her.
"

Ann.Kristine, Ord fra en bibliofil, blog

Vores endeløse dage

"Rørende, gribende og tankevækkende

"Bogen er fyldt med imponerende beskrivelser af skov, natur og hytten, som er hele omdrejningspunktet for deres lille overlevelsesboble. Det er som at være der selv og være en del af deres kamp for overlevelse. Det er en meget tragisk og til tider ligefrem ubehagelig fortælling, men den er utroligt godt skrevet og man bliver virkelig grebet af historien, som er både hjerteskærende og nervepirrende og ender med et plot twist til slut. Man bliver virkelig opmærksom på hvor godt og bekvemt man egentlig har det her i civilizationen, hvor hver eneste hverdagsting ikke er en kamp, men samtidig også hvor simpel tilværelsen kunne være, selvom eksemplet i bogen er ekstremt. Vores endeløse dage er en meget velskrevet, rørende, gribende og tankevækkende bog."
Læs hele omtalen her: 
http://http//readingraindrops.blogspot.dk/2017/04/vores-endelse-dage-af-claire-fuller.html
"

Karina, Reading Raindrops, blog

Vores endeløse dage

"

En virkelig god bog, jeg kun kan anbefale alle at læse!

"Vi møder Peggy både som otte årige og som sytten årige, fortællingen springer lidt i tiden mellem den ene Peggy og den anden Peggy, men det fungere rigtigt godt, og er med til, at gøre romanen både spændende og virkelig godt skrevet. Der er flow i historien og jeg synes den er troværdig hele vejen igennem. Claire Fuller skriver i en stil, der er rigtig god for skribenten her, da jeg er meget visuelle. Og med forfatteren skrivestil, fik jeg en fornemmelse af, at være til stede i skoven f.eks. da beskrivelserne er så levende."

"

Sascha, Livet i dukkehuset, blog

Vores endeløse dage

"Lektørudtalelse: Vores endeløse dage
Kort om bogen
8-årige Peggy bliver ført til en fjern skov af sin far, der fortæller hende at jorden er gået under. Først 9 år efter vender hun hjem efter voldsomme begivenheder. For dem der holder af dramatiske romaner.
Beskrivelse
Peggy bor i London med sin engelske far James og sin tyske mor Ute. Peggys far er med i en gruppe, der hedder Nordlondons Retreatere, der lægger planer for hvad de skal gøre når jorden går under. Peggys mor er en anerkendt klassisk musiker og Peggy elsker at lytte til sin mors flygelspil. Den sommer hvor hun er otte, indtræder der en familiekrise, og hendes far tager hende med til en fjern skov og forklarer hende at jorden er gået under. Nu har hun et klaver, uden lyd og alt i skoven kommer til at handle om ren overlevelse. I løbet af de 9 år, hvor Peggy bor i skoven bliver hendes far mere og mere mentalt ustabil, og forholdene bliver mere og mere farlige for Peggy. Et voldsomt klimaks er uundgåeligt.
Vurdering
Meget spændende roman. Man kommer ind under huden på personerne på en helt fænomenal måde. Fortællingen sidder i en flere dage efter.
Til bibliotekaren
Anbefales alle steder

"

Dorthe Marlene Jørgensen, DBC lektørudtalelse

Presse

Pressemeddelelse
omslag