Fotografier 1947-87

Dette er en genudgivelse af den verdensberømte poet Allen Ginsbergs fotobog. Den udkom i 1987 på det danske forlag Klim i anledning af aarhusianske Galleri Image’s dengang 10-års jubilæumsudstilling af Ginsbergs fotografier på Aarhus Kunstmuseum. Det var en verdenspremiere i 1987 - både udstilling og bog. “Fotografier 1947-1987” var den første udgivelse i verden, der fokuserede på Ginsbergs fotografier - som fotografier.
I en dansk sammenhæng er den dog især enestående for Peter Laugesens essay – Ginsbergs danske poet-kollega – skrevet i 1987 til netop denne fotobog.
Forlaget Klim’s 1. udgave af bogen fra 1987 er i dag næsten uopdrivelig og kan kun findes til skyhøje priser på bl.a. Amazon.com.
Dette faksimile-optryk udgives i et enestående samarbejde mellem forlagene Bangsbohave og OLGA i anledning af Galleri Tom Christoffersens udstilling med Ginsberg fotografier i maj 2020 og med afsæt i Lars Movins netop udkomne bog “Allen Ginsberg i Danmark”, der har viet et helt kapitel til den første bog nogensinde med fokus på Ginsbergs fotografier.


Forfatter: Allen Ginsberg
Antal sider: 84
Udgivelse: May 5, 2020
ISBN: 0