Vinterbier

Tyskland, januar 1944 til maj 1945. Biavleren Egidius Arimond, tidligere historie- og latinlærer, er i konstant fare. Ikke blot på grund af sine kærlighedsaffærer eller sin epilepsi, men først og fremmest på grund af sit dristige forehavende med at redde jødiske flygtninge ved at smugle dem over den belgiske grænse, skjult i dertil indrettede bikuber. Samtidig er krigslykken vendt, britiske og amerikanske bombefly cirkler over Eifelbjergene, og Arimonds situation bliver mere og mere håbløs, efterhånden som han ikke kan skaffe sin medicin, og Gestapo strammer grebet om
befolkningen.
VINTERBIER er en intens, original og elementært spændende fortælling, spændt ud imellem ødelæggelse og desperation og håbet om en fredelig fremtid. Og som en rød tråd følger vi fortællerens dybe fascination og forståelse af biernes væsen og adfærd.Forfatter: Norbert Scheuer
Antal sider: 250
Udgivelse: Nov 27, 2020
Pris: 300 kr.
ISBN: 978-87-93805-25-5

Omtale

Vinterbier

"Kort om bogen
Følg med en tysk biavler i krigsårene 1944-1945 og oplev en unik skæbneberetning om en mand og hans fascination af bier, kvinder og historie. En farlig tid, ikke mindst med en epilepsidiagnose. Original roman om krigens tid. For alle, der værdsætter god ny litteratur - tilsat facinerende viden om bier.
Vurdering
En rig roman, der indtrængende og med en egen lavmælt charme fortæller en original historie. Den viser os håbløsheden og krigens indvirkninger, når grebet strammes - også selv om vi ikke befinder os på slagmarken. Dertil får læserren indblik i biernes harmoniske og facinerende verden - som kontrastfyldt modbillede. Fin læseoplevelse.
"

Helle Winther Olsen, DBC lektørudtalelse

Vinterbier

"Spænding hele vejen
Krig og kaos, nådesløshed og kærlighed spejler sig i hinanden
...Hvordan det ender, skal ikke røbes her, blot at Norbert Scheuer holder spændingen ved lige til det sidste. Men ved at nedtone den.
...også folk uden speciel interesse for bier må fascineres. Det er en lise for læseren at dvæle ved de velordnede bisamfund, hvor arbejderbier, ammebier mv. har deres faste betydning for hele samfundet, mens kaos breder sig i menneskenes verden.
......Således spejler krig, kaos og fromhed, forgængelighed og bestandighed, nådesløshed og kærlighed hinanden og Vinterbiers forskellige planer mødes i en på èn gang vildt spændende og dybsindig roman om krig, om naturen og menneskers skæbne.

"

Karen Syberg, Information

Presse

Pressemeddelelse
omslag
forfatterbillede