Hvad man kan se herfra

Selma, en ældre kvinde i en lille tysk by i Westerwald, kan forudse dødsfald. En i landsbyen dør altid dagen efter, at okapien viser sig i hendes drømme. Men drømmene afslører aldrig, hvem der skal dø.

 Så tiden mellem drømmen og dødsfaldet bliver en slags undtagelsestilstand for alle i landsbyen, hvor de alt efter deres situation, temperament og følelser forsøger at gøre deres livsregnskab op. Nogle har behov for tilgivelse, andre kan ikke tilgive sig selv, hvis de dør uden at lade deres undertrykte kærlighed komme til udtryk over for dem, de elsker.

 Med dette afsæt har Mariana Leky skrevet en meget smuk, original og humoristisk roman om nogle fascinerende personer i et lille landsbysamfund, og i et meget større perspektiv en fortælling om liv, savn og død, om behovet for at høre til, om kærlighedens vanskelige vilkår – og om nødvendigheden af at lukke verden ind lige dér, hvor man er.

 VALGT TIL DE TYSKE BOGHANDLERES FAVORITROMAN I 2017. BOGEN HAR SOLGT MERE END 250.000 EKS. ALENE I TYSKLAND.

Oversat af Maj WesterfeldForfatter: Mariana Leky
Antal sider: 298
Udgivelse: Aug 30, 2019
Pris: 300 kr.
ISBN: 978-87-93805-07-1

Omtale

Hvad man kan se herfra

"Kort om bogen
Skøn og finurlig roman om barnebarnet Luise, farmoren Selma, Optikeren, hunden Alaska og alle de andre i en lille tysk landsby. Venskab, kærlighed, livet, savn og død hænger på poetisk vis sammen i historien, som er for alle, der holder af en humoristisk og varm haistorie.
Vurdering
Smuk, vidunderlig og velskrevet roman, hvor Leky mestrer sproget. Man bliver på én gang opløftet og forbløffet over romanens særheder, fordi romanens karakterer sniger sig ind under huden på én. Absolut en fantastisk roman.

Alle biblioteker bør have denne roman stående, som er til læsere af "den gode roman"
"

Stine Grabas, DBC lektørudtalelse

Presse

Pressemeddelelse
omslag