Den flyvende Hollænder

EN ROMAN OM SØFOLK, KAPERE OG PIRATER I 1600-TALLET.

 Thomas tror, hans livsbane er afstukket. Som ung gadedreng blev han taget i at stjæle et par brød og fik valget mellem fængsel eller arbejde i bageriet. Han valgte det sidste og har nu været en del af familien i 20 år. Men alt ændres, da den sorte død tager hans mester og madmor, og han igen ender som tigger på gaden.

 Kroejeren og sømanden John overtaler Thomas til at tage hyre på det gode handelsskib Julienne, hvor John med jævne mellemrum har hyre som kok, når udlængslen bliver for stor. Thomas må lære at tage sit liv og sin skæbne i egne hænder, men livet om bord på et skib er hårdt, og mødet med barske folk fra andre kulturer byder på udfordringer. Udfordringerne bliver ikke mindre, da det viser sig, at Julienne har kaperbrev, dvs. ret til at overfalde fjendtligsindene handelsskibe, og at nogle fra besætningen pønser på at overtage skibet og drive sørøveri.


Forfatter: Anders C. Thomsen
Antal sider: 320
Udgivelse: Sep 1, 2020
Pris: 300 kr.
ISBN: 0

Omtale

Den flyvende Hollænder

"Spændende og letlæst søroman om den tidligere gadedreng Thomas' oplevelser på et engelsk handelsskib i 1600-tallet. Via sine gode talkundskaber formår han at imponere mandskabet og stiger hurtigt i graderne. For læsere af søfortællinger.

Velresearchet og spændende søroman, med et plot som virker autentisk. Den underholdende historie er hurtigt læst. Den er skrevet uden alt for mange sømandsudtryk, så den kan læses af alle."

Steffen Gordon Nielsen, DBC lektørudtalelse