Sløve krikker

Hvad gør man med spioner, som jokker i spinaten? Henrettelse ved daggry? Fyring? Ingen af delene. Man tager dem ud af operationel tjeneste og gør dem til sløve krikker i et forfaldent hus i en nedslidt del af London. Her får de dagene til at gå med ligegyldigt bureaukratisk arbejde under den vanvittige Jackson Lambs ledelse - eller mangel på samme. Men så bliver en ung studerende af pakistansk oprindelse kidnappet og på internettet truet med offentlig halshugning. Og så kan det nok være, at der kommer gang i de sløve krikker. Og i Jackson Lamb.

En nyskabende spionroman med et galleri af skæve, rørende og sjove personer, der går under huden på læseren. Og en hæsblæsende historie med et solidt underlag af tør humor - og med den klassiske, engelske spionromans evige tema: din værste fjende er lige ved siden af dig.

Mick Herrons Jackson Lamb-serie har fået kultstatus i England, både blandt læsere og anmeldere. Serien er en mere ramsaltet og actionpræget udgave af spionromanen end John le Carrés, men ikke mindre velskrevet.

Bogen er oversat til dansk af Allan Hilton.


Forfatter: Mick Herron
Antal sider: 264
Udgivelse: Jan 30, 2019
Pris: 300 kr.
ISBN: 0