Adrian McKinty

Adrian McKinty

Adrian McKinty blev født og voksede op i Carrickfergus, Nordirland. Han studerede jura på Warwick University og politik og filosofi på Oxford University. Han flyttede til New York tidligt i 90’erne, hvor han arbejdede på barer, i boghandler og på byggepladser. I 2000 flyttede han til Denver, Colorado, hvor han arbejdede som gymnasielærer i engelsk, og i 2008 flyttede han til Melbourne, Australien, hvor han stadig bor.

 Alle bøgerne i Sean Duffy-serien har fået fremragende anmeldelser og er blevet indstillet til eller har vundet nogle af de fornemste krimi-priser:

Det kolde våde land, den første Sean Duffy-krimi, vandt Spinetingler Award i 2013 og blev af The Times udvalgt som en af årets bedste krimier. Det næste bind, I Hear The Sirens in The Street, blev shortlistet til Ned Kelly Award og vandt Barry Award, mens bind tre, In the Morning I’ll Be Gone, vandt Ned Kelly Award i 2014 og blev udvalgt som en af årets 10 bedste krimier af The Mail on Sunday, The Toronto Star og The American Library Association. Bind fire, Gun Street Girl, blev shortlistet til Edgar Award, Anthony Award og Ned Kelly Award og blev af Boston Globe og The Irish Times udvalgt som en af de bedste krimier i 2015. Det femte bind, Rain Dogs, blev shortlistet til Ned Kelly Award og CWA Ian Fleming Steel Dagger Award og blev af Boston Globe udråbt til årets bedste krimi. Sjette bind, Police At The Station And They Don’t Look Friendly udkommer i begyndelsen af 2017.

Fælles for de foreløbig seks bøger i Sean Duffy-serien er, at de alle henter deres titler fra linjer i sange af Tom Waits.

Læs mere på www.adrianmckinty.com

Danske udgaver af forfatterens bøger

Det kolde våde land
Sirenesang
Og i morgen er jeg væk